Kunststofrecycling

Bij Knol Recycling worden diverse kunststofstromen verwerkt, waaronder verpakkingsfolies en piepschuim. Het is van essentieel belang om de scheiding van deze stromen al te starten bij de bron. We nemen onder andere HDPE, LDPE, PET, PVC en EPS in.

Kunststof afval scheiden: een duurzame keuze

Voordelen van scheiden


Kunststof is een volumineus materiaal: het is licht van gewicht, maar neemt veel ruimte in beslag in de afvalcontainer. Door kunststofstromen apart in te zamelen, kun je besparen op de afvalkosten en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan de circulaire wereld.

Transportoptimalisatie

Folies en EPS zijn licht van gewicht, wat kan leiden tot hoge transportkosten. Om deze kosten te verlagen, is het slim om het ophalen van folies te combineren met andere afvalstromen, zoals oud papier.

Efficiënte inzameling van kunststof afval met foliezakken en standaard

Ons inzamelsysteem biedt een uitstekende oplossing voor zachte folies en EPS. Dankzij de perforatiegaatjes in de foliezakken kan de lucht ontsnappen bij het persen. De zakken zijn aan te bieden bij de papiercontainer. Wanneer we uw container legen, worden de plastic zakken gescheiden van het papier en vervolgens apart verwerkt. Het materiaal neemt veel ruimte in beslag, maar is licht van gewicht. Heeft u al overwogen om folie in foliezakken te integreren in uw papier-karton rolcontainer of perscontainer? 

Door folie in een pers te verdichten, wordt het volume 

Met de juiste persinstallaties op locatie kunnen folies met een factor 10 worden verkleind. Er wordt gezorgd voor een maximale vulgraad, wat resulteert in efficiënter transport en minder onderbrekingen van bedrijfsprocessen. Twijfel je welke container het beste bij jouw situatie past of heb je vragen over een specifiek soort afval of over onze services? Onze vakmensen staan voor je klaar om je verder te helpen.

Bij ons wordt afval gerecycled tot nieuwe producten. Zo draag jij bij aan een duurzame toekomst door simpelweg jouw afval te scheiden. Samen maken we een verschil voor het milieu en creëren we een circulaire economie.
A woman standing with her arms crossed in front of an orange wall
Ontvang professioneel advies afgestemd op jouw behoeften.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.