Uw bijdrage aan een duurzamere samenleving
was nog nooit zo eenvoudig.

Het inzamelen van afval en voor hergebruik geschikt maken, vraagt om expertise en kennis van zaken. Zo is het sorteren van specifieke soorten afval, zoals oudpapier en houtafval, complexer dan het in eerste instantie lijkt. Verschillende gramsgewichten, samenstelling en veredeling van het materiaal bepalen de rest van de verwerking. Ditzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld kunststof-folies. Zo kent PET een andere manier van verwerken dan polypropyleen, polystereen of PVC. En ook hout onderscheidt zich in zeer uiteenlopende kwaliteiten.

Kortom, het verwerken van afval tot de juiste basis voor hergebruik, is een specialisme.

Papierrecycling

Van al het papier dat op de markt gebracht is, wordt ongeveer 89% hergebruikt. De grootste bijdrage aan het recycling-proces komt uit de inzameling van oud-papier. Daarnaast is ook een deel afkomstig van papieren- en kartonnen verpakkingsmaterialen. En wist u dat papier maar liefst zeven keer kan worden gerecycled?

Lees meer >
Houtrecycling

Naast papier, plastic en bedrijfsafval helpen wij bedrijven door het inzamelen, de transport en verwerking van hout dat afkomstig is van pallets. Na binnenkomst bij Knol Recycling, wordt het hout gesorteerd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in de kwaliteitssoorten A-, B-, en C-hout.

Lees meer >
Folierecycling

Veel van de kunststoffen en folies die in omloop zijn, zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Hierdoor vormt de steeds groter wordende afvalberg een probleem. Veel van de gebruikte materialen komen in het milieu terecht. Denk aan zwerfafval of de inmiddels bekende ‘plastic soup’ - het gevolg van het jaarlijks dumpen van 8 miljoen ton plastics.

Lees meer >
Drukkerij-afval

Knol Recycling zamelt oud papier in bij grote, maar ook kleine drukkerijen. Of u nu grote of kleine hoeveelheden drukkerij-afval heeft, voor iedere volume hebben wij een passende oplossing. Het materiaal dat wij inzamelen bij drukkerijen is uitermate geschikt zijn voor recycling. Wij hebben de kennis van papiersoorten en de expertise deze op de juiste manier te scheiden en sorteren. Dit sorteren gebeurt zowel machinaal als handmatig. Na sortering ontstaan nieuwe grondstoffen, die worden geleverd aan papierfabrieken in zowel Nederland als heel Europa. Op die manier leveren we onze bijdrage aan hergebruik van kostbaar papier.

Lees meer >
Archiefvernietiging

Wanneer u archieven te vernietigen heeft, wilt u maar een ding: het vertrouwen dat gevoelige bedrijfsinformatie, vertrouwelijke documenten en persoonsgegevens vakkundig, discreet en onherstelbaar vernietigd worden.

Lees meer >
Archiefbeheer

Naast het vernietigen van oude archieven, kunt u bij ons ook terecht voor archiefbeheer. Wanneer u zelf niet over de middelen, ruimte of mankracht beschikt, is het goed te weten dat uw archief bij ons in veilige handen is.

Lees meer >
Restcycle

Onder de noemer Restcycle maakt Knol recycling vrijwel al het afval geschikt voor hergebruik. Steeds meer ondernemers beseffen dat niet bijdragen aan een duurzame economie geen optie meer is. Ieder heeft zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen op dit vlak. Niet iedereen weet echter hoe een bijdrage geleverd kan worden. Restcycle biedt daarin een uitkomst.

Lees meer >

Uw afval is nieuwe grondstof

Zie hier wat het volgende leven van uw afval is