Textielrecycling

Kleding en schoenen worden ingezameld in een textielcontainer. Ook versleten en gescheurde stoffen mogen in de textielbak. 

Hergebruik of recyclen

Kleding en schoenen die nog goed zijn, worden hergebruikt. Kringloopwinkels verkopen goede tweedehandskleding. Wat ze in Nederland niet meer kunnen verkopen, gaat vaak naar ontwikkelingslanden als kleding of als grondstof.

Is het niet meer draagbaar, dan worden de materialen gerecycled. Van linnengoed en versleten of gescheurde kleding worden bijvoorbeeld poetslappen, isolatiemateriaal of vulling van autostoelen gemaakt. Steeds vaker worden gerecyclede vezels in nieuwe stoffen verwerkt.

Samenwerking met TexNL en Idverde

Textiel eruit, groen erin” een project dat wij als Knol Recycling, in samenwerking met Idverde en TexNL hebben opgestart in Overijssel/Gelderland.

In een tijd waar duurzaamheid de boventoon voert, is dit project een prachtig initiatief waarbij scholen en de omliggende buurt samen textiel inzamelen om kosteloos in aanmerking te komen voor meer groen op en rond het schoolplein.

Twijfel je welke container het beste bij jouw situatie past of heb je vragen over een specifiek soort afval of over onze services? Onze vakmensen staan voor je klaar om je verder te helpen.

Ons aanbod textielcontainers
Bij ons wordt afval gerecycled tot nieuwe producten. Zo draag jij bij aan een duurzame toekomst door simpelweg jouw afval te scheiden. Samen maken we een verschil voor het milieu en creëren we een circulaire economie.
A woman standing with her arms crossed in front of an orange wall
Ontvang professioneel advies afgestemd op jouw behoeften.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.