Wij maken uw bijdrage aan duurzaamheid eenvoudig

Ondanks dat piepschuim een slechte reputatie heeft wanneer het om milieubelasting gaat, is het een materiaal dat zich uitstekend leent voor recycling. Indien goed gescheiden ingezameld en verwerkt, is het zelfs 100 procent recyclebaar!

Piepschuim, officiële benaming EPS (Expanded Polystyreen), bestaat voor maar liefst 98% uit lucht. Hierdoor neemt het als afval aardig wat ruimte in. En wanneer je piepschuim in de container voor restafval gooit, betaal je dus per lediging voornamelijk voor lucht.

Dat kan dus slimmer. En duurzamer.

Knol Recycling biedt de mogelijkheid tot het apart inzamelen van piepschuim. Of wellicht kent u het beter onder de naam tempex, airpop of PS-hardschuim. Het materiaal wordt vaak als beschermmiddel in verpakkingen wordt gebruikt, maar ook als isolatie in vloeren en daken.

Dus veel bedrijven in Twente en Overijssel hebben er wel mee te maken.

Wanneer u kiest voor duurzame verwerking van uw piepschuim- of EPS-afval, dan draagt u bij aan de circulaire economie en dus ook aan een schonere leefomgeving. Het afval wordt namelijk na inzameling door ons gesorteerd, schoongemaakt en vermalen tot re-granulaat. Hierna is het gereed voor verwerking tot hoogwaardig en duurzaam isolatiemateriaal, fotolijstjes of andere producten.

Door het laten inzamelen van piepschuim bent u dus niet alleen zelf beter af, maar ook het milieu.